-

NaslovnaVestiNajave koncerataManu Chao La Ventura na Lake festu

Manu Chao La Ventura na Lake festu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Manu Chao La VenturaOvogodišnji Lake Fest trajaće 4 dana u periodu od 11. do 14. avgusta, a glavna zvezda biće Manu Chao sa sastavom La Ventura.
Ove godine prvo veče festivala biće posvećeno proslavi obnove Desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore i ulaz će biti besplatan za sve posjetioce. Oni će imati priliku da slušaju najpoznatije regionalne zvijezde Bajagu, Ramba Amadeusa i mnoge druge.

Manu Chao jedan je od najuticajnijih muzičara u novijoj istoriji, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata. Francuski umjetnik i aktivista španskog porijekla, svoj karakterističan zvuk gradio je kroz razne punk uticaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Svoje pjesme pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, kao i priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili ‘Clendestino’ i ‘Proxima Estacion: Esperanza’, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice, a sada i napokon u Crnu Goru na LAKE FEST 2016.

Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 10 eura dok je cijena paket karte za festival 25 eura.
Kao i prethodnih godina, I ove godine biće organizovan prostor za kamp gdje će se nalaziti i mala bina.