fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Manu Chao i La Ventura u Zadru

Manu Chao i La Ventura u Zadru

Manu ChaoSvjetski poznati francuski muzičar španjolskih korijena, Manu Chao, nastupit će 17. srpnja na zadarskom Jazine Open Airu. Ovo će mu biti peti koncert u Hrvatskoj.

Manu Chao će svojim fanovima u Zadru zasigurno pokloniti energičan koncert za pamćenje, uz asistenciju sastava La Ventura. Bend čine basist Gambeat, bubnjar Garbancito i gitarist Madjid. Osim njih, na bini će se naći i dva puhača.

Na set listi će se naći njegove najpoznatije pjesme, poput “Bongo Bong”, “Clandestino”, “Me Gustas Tu”, “Welcome to Tijuana”, “Desaparecido” i mnoge druge. Također, na repertoaru će biti i neke objavljenje pjesme i obrade.

Ono što ga čini osebujnim je žanrovski džumbus. Kombinira rock, ska, reggae, punk uz još malo latino i salsa začina. Kako ima i velik popis žanrova koje koristi, tako je velik i popis jezika na kojima pjeva. Naime, Manu Chao pjeva na čak sedam jezika, a to su španjolski, francuski, portugalski, talijanski, engleski, arapski i galješki ili galicijski.

Manu Chao iza sebe ima glazbenu karijeru u bendu Mano Negra te četiri studijska albuma. On se smatra jednim od najutjecajnijih glazbenika novije povijesti. Ne samo zbog izvrsne glazbe, već i zbog progresivnih tekstova, a i aktivističkog angažmana.

Ukoliko želite uživati u divljoj atmosferi na njegovom koncertu u Zadru, ulaznicu možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima po cijeni od 180 kuna, a na dan koncerta 195 kuna:

-Zadar: Petrolove pumpe, Tisak Media Centri, Exclusive Change mjenjačnica
-Zagreb: Dirty Old Shop Tratinska 18, Dallas Music Shop Tkalčićeva 7, Rockmark Berislavićeva 13, Aquarius Varšavska 13
-Split: Dancing Bear CD Shop, Dioklecijanova 6
-Rijeka: Dallas Music Shop, Splitska 2a
-Šibenik: Dallas Music Shop, Jurja Šižgorića 2
-Sva Eventimova prodajna mjesta diljem hrvatske te online na eventim.hr.