-

Mangled na turneji Hatesworn MMXXII u Novom Sadu, Beogradu i Nišu

MangledNovosadski tech death metal bend Mangled započinje svoju Hatesworn MMXXII turneju 17. juna, nastupom u novosadskom klubu Dvorište, uz podršku regionalnih bendova Ognjena Kočija (pagan black metal, Novi Sad), Pustoš (atmospheric black metal, Inđija) i Antares (progressive melodic death metal, Beograd).

Bend će predstaviti materijal sa debi LP-ja, koji je trenutno u fazi post-produkcije, i čiji se izlazak očekuje u jesen/zimu – dve duge godine nakon objavljivanja promo-singlaThe Art of Butchery“.

Nakon nastupa u Novom Sadu bend će, zajedno sa bendovima Pustoš i Ognjena Kočija, 18. juna posetiti zemunski Fest, podržani od strane death metal sastava Dissasemble (Petrovac na Mlavi) i blekera Oskrnavitelj (Beograd). Osim Oskrnavitelja, ista postava bendova će nastupiti i 19. juna na Black Stageu u Nišu.

Nastali oko 2017. sa namerom da sviraju old school death metal, što njihov zvuk itekakao sugeriše, Mangled su, nakon brojnih izmena u postavi, koju trenutno čine David Đorđević (vokal), Vladimira Nedeljković (bubanj), Nikola Milošević (bas), Miloš Jakšić (gitara) i Milan Šukurma (gitara), odlučili da se prestroje u tech death vode.

Demonstrirajući kompetentno „rendanje“, na način koji ne kompromituje brutalnost, bend je na singlu potvrdio čvrstu ukorenjenost u brutalnijem spektru svog matičnog žanra, gde dominiraju imena poput Visceral Disgorge i Devourment, ali istovremeno odajući poštovanje staroj školi rifovanja u licu Incantation, Immolation i, od novijeg „kadra“, Tomb Mold.

Na pitanje o svojim uticajima, momci su i sami imali šta da kažu: „Što se tiče zvuka i muzike, dobijali smo različita poređenja s različitim bendovima od mnogo ljudi. Volim da pratim „školu“ izvesnog Kylea Rasmussena iz benda Vitriol, a pored toga, Hate Eternal, Nile i Hour of Penance bi bili neki uticaji.“ Tako, pored vernosti ortodoksnom zvuku, neizostavna gore-ikonografija i lirika takođe sugerišu odanost estetskim konvencijama žanra.

Iako im je ovo prva turneja, uvereno sviranje na jedinom postojećem studijskom snimku obećava – tim pre, jer su od tada „promenili tri postave, štim, donji veš i smer u kom se bend kreće“. Sudeći po svemu, bend se oseća sigurnije nego ikada jer, kako saznajemo, „trodnevnom metal maratonu“ će u poslednjem kvartalu ove godine uslediti još jedna turneja, ovaj put neposredno u svrhu promocije albuma, koji će tada postati zvanično dostupan.

Najnovije vesti

Izdvajamo