-

NaslovnaVestiNajave koncerataMadridski Non Servium u Zagrebu

Madridski Non Servium u Zagrebu

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Non Servium
Jedan od najboljih europskih punk bendova u posljednjih dvadesetak godina, Non Servium iz Madrida, nastupaju u zagrebačkom klubu Attack u nedjelju, 28. veljače.

Bend je nastao 1997. godine kada su postfrankističke madridske ulice bile prepune bijede, droge i neonacista. Non Servium su svojim glazbenim angažmanom, ali i aktivnim sudjelovanjem postali kičma madridskog i španjolskog antifa pokreta koji je isprao fašizam s gradskih ulica te koji danas čini jednu od najvećih antifašističkih punk/skinhead/navijačkih scena u Europi. Njihovo ime je iskrivljena inačica latinskog “Non serviam!” iliti “Neću služiti!” što je po priči Lucifer odbrusio Bogu.

Muzički, svoj stil nazivaju Brutal Oi! koji je spoj pjevnih i nabrijanih Oi! refrena te brzog hardcore i street punk zvuka. U svojim punk himnama pjevaju o svemu – od svog života ispunjenog alkoholom, borbi s ovisnošću, punkom, nasiljem pa sve do politički nabijenih tema o fašizmu, Crkvi, policiji, vladi, siromaštvu, ali i samokritika o beskičmenjaštvu i pošasti “apolitičnosti” na europskoj punk i skinhead sceni.

Kao predgrupa bendu Non Servium nastupit će zagrebačke hardcore punk legende Motus Vita Est.

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Empireu po pretprodajnoj cijeni od 70 kuna. Na dan koncerta cijena će im iznositi 90 kuna.