Lydia Lunch’s Big Sexy Noise u novembru u Beogradu

Lydia Lunch, ultimativna ikona njujorkške avangarde, debituje u Beogradu u utorak, 13. novembra u KC Gradu od 22 sata. Kao predgrupa će nastupiti domaći sastav Halftones.

Jedan od dva aktivna muzička projekta no wave/post punk kraljice Lydiae Lunch zove se Big Sexy Noise. Pored nje čine ga i James Johnston i Ian White gitarista i bubnjar poznati iz sastava Gallon Drunk. Grupa je formirana 2008, a 2009. objavljuje prvi, istoimeni mini album za Sartorial Records. Sledi “Trust The Witch” iz 2011. i live snimak iz Italije zabeležen iste godine, a potom prvi put sa “Trust The Witch” objavljen 2013, da bi se potom pojavio „samostalno” 2016.

Big Sexy Noise su mračni hevi bluz. Lydin sugestivni vokal prati kostur pesme koji čini Gallon Drunk dvojac. Dramatično, melanholično, preteće i ubedljivošću koja obara slušaoca lakoćom promene emocije koja se ističe. Grinderman sreću Howlina Wolfa i zajedno istražuju po zaostavštini Roberta Johnsona.

Lydia Lunch je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga James Chance i Nick Cave, još iz The Birthday Party dana, Rowland S. Howard, Einsturzende Neubauten, Robert Quine, Michael Gira, Jeffrey Lee Pierce… Svi su radili sa vešticom jer je to uvek obećavalo neku novu vrstu umetničkog uzbuđenja.

Ulaznice su u pretprodaji po sledećim etapama: do 21. septembra 1000 din, od 22. septembra do 12. novembra 1300 i na dan koncerta, 1500 din. Pretprodajna mesta: Pub Brod i Chillton Hostel Belgrade.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/dYHOG32duto” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde