-

NaslovnaVestiNajave koncerataLondonski bend Petrol Girls posebni gosti Dead Kennedysa u Zagrebu

Londonski bend Petrol Girls posebni gosti Dead Kennedysa u Zagrebu

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

petrol-girls
Na zagrebačkom koncertu američkih punk rock legendi Dead Kennedys koji će se održati 27. listopada u dvorani Boogaloo, pored već tri lokalne predgrupe, vinkovačkih Pogreb X, beogradskih Vox Populi i zagrebačkih Eksodusa, kao posebni gosti nastupit će i londonska feministička post hardcore punk atrakcija Petrol Girls.

Petrol Girls sebe opisuju kao feministčku post hardcore punk grupu. Bend je osnovala pjevačica Ren 2013. kao bend za nastup proslave Dana žena. Dolaze iz Londona, a članovi benda su iz Australije, Litve i Britanije. Petrol Girls su snažni zagovornici slobodnog izražavanja, antikapitalističih stavova, zagovornici feminizma. Ukorijenjeni su u DIY muzičku zajednicu kombinirajući politiku i punk rock. Svoje ime su uzeli po uzoru na Petroleuses, mitski lik žene iz Pariza, pristašice Pariške komune koja je posljednjih dana Komune, u svibnju 1871. bacala boce sa petrolejom (slične današnjem Molotovljevim koktelima) u podrume buružuaskih i državnih zgrada. Petrol Girls nastupaju kao posebni gosti na europskoj turneji Dead Kennedysa i promoviraju svoj novi album „Phallocentric“.

Početak koncerta je najavljen za 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 150 kn, a na ulazu 170 kn. Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 31, , Rockmark – Berislavićeva 13. U Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.