fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Lola Marsh na Savamalskom kulturnom letu u Beogradu

Lola Marsh na Savamalskom kulturnom letu u Beogradu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Lola MarshU okviru promocije izraelske kulture u Beogradu, izraelska ambasada i Mikser House na Miksalištu organizuju 8. jula koncert svetske indi atrakcije, benda Lola Marsh.

Tople melodije harmoničnog izraelskog sastava, Lola Marsh, praćene nostalgičnim ženskim vokalom, u rekordnom roku su osvojile svet. Gil Landau and Yael Shoshana Cohen, osnivači Lole Marsh, danas nastupaju u pratnji Matije Gilada (bas gitara), Ramija Osservasera (gitara, klavir), Dekela Dvira (bubnjevi) i na samo njima svojstven način, poletno i originalno, prezentuju izraelsku kulturu.

Očaravajućim debi singlom “Sirens”, koji je za kratko vreme strimovan čak pola miliona puta, Lola Marsh je na čuvenom digitalnom servisu Spotify dospela na zavidno 5. mesto najslušanijih singlova u Americi. Drugim singlom, “You’re Mine” opravdali su stečenu populatnost i ušli su u top 10 najslišanijih singlova u 15 zemalja.

Sastav Lola Marsh je trenutno na evropskoj turneji – pohode najveće muzičke festivale među kojima je i Exit Festival, na kojem će Lola Marsh nastupiti dan nakon koncerta u Beogradu.

Uz sastav Lola Marsh na Savamalskom kulturnom letu 8. jula nastupiće i Raphael Wressning i Igor Prado Band.

Raphael Wressnig, austrijski orguljaš mlađe generacije, izgradio je svoju muzičku ličnost pod snažnim uticajima velikana Hammond B3 orgulja (Jimmy Smith, Shirley Scott, Booker T. Jones, Joe Zawinul). Tokom svoje bogate karijere, objavio je 16 albuma i gostovao na još 30.

Igor Prado, najpoznatiji brazilski blues gitarista, započeo je karijeru u rodnom Sao Paolu. Sa bratom Jurijem, bubnjarem, vodi Prado Blues Band već više od jedne decenije. Prošle godine je za izdavačku kuću Delta Groove Records iz Los Anđelesa objavio album „Way Sown South“ uz all star listu gostiju sa samog vrha američke blues scene. Sa Raphaelom u poslednjih nekoliko godina sarađuje veoma često, a koncert u Beogradu, na Savamalskom kulturnom letu, održaće u okviru prve zajedničke evropske turneje.

Ulaznice za koncert Lole Marsh i Raphael Wressnig & Igor Prado Banda dostupne su po ceni od 300 dinara na svim GIGS TIX prodajnim mestima, kao i u Mikser House-u. Na veče koncerta, na ulazu u Miksalište, cena ulaznice iznosiće 500 dinara.