-

Ljetna scena SARTR-a sredinom juna u Sarajevu

Marčelo
Pod otvorenim nebom od 17. juna do 7. jula uživamo u repertoaru u sklopu Ljetne scene Sarajevskog Ratnog Teatra (SARTR). Program sačinjen od predstava i koncerata, održat će se na lokaciji iza SARTR-a (dvorište O.Š. Musa Ćazim Ćatić).
Ovogodišnja Ljetna scena posvećena je kulturnom otporu, sa idejom afirmacije univerzalnih vrijednosti: bogatstvo različitosti, antifašizam, internacionalizaciju, suosjećanje.
Ovogodišnja Ljetna scena SARTR-a otvara se koncertom Edo Maajke, 17.6., kome će ovo biti ujedno i promocija novog albuma “Moćno“.  23.6., gost SARTR-a biće Zadužbina Milana Mladenovića koja će upriličiti multimedijalni događaj “Omaž Milanu Mladenoviću“, sa početkom u 19h. Istu noć, sat vremena poslije, u 20h, najavljen je koncert Darka Rundeka i Ekipe. Subota, 25.6., zakazana je za nastup Marčela koji je nedavno bio gost Kamernog teatra 55.
U narednom periodu kreće veći broj predstava: 29.6., predstava “Prah“, 1.7., “Jedvanosimsoboakalomistobo“, 3.7. “Bio je lijep i sunčan dan“, 4.7. “Phantom Leg- Postapokaliptična priča“, 7.7. “A Trip Down Memory Lane“.
Još dva koncerta biće održana u sklopu Ljetne scene SARTR-a, a prvi 2.7., zakazan je za mlade nade regionalne scene gdje će zajedno nastupiti “Stoposto“, “Black Beriz‘, i “Z++“. 5.7., sa početkom u 20h, zajednički koncert održaće “Pocket Palma“ i “ZOI“.
Svoju ulaznicu za muzički program možete kupiti u SARTR-u svakim radnim danom od 10 do 18 sati ili na svim prodajnim mjestima https://www.kupikartu.ba/.
Rezervacije za predstave se mogu izvršiti putem telefona 033 664 070, 061 850 745 ili slanjem poruke u inbox Fb ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Najnovije vesti

Izdvajamo