-

Live Stage Festival u Sarajevu od 28. jula

Darko Rundek & Ekipa Niš Banovina Dvorište univerziteta

Live Stage Festival u Sarajevu, na platou Centra Skenderija, okupiće najveća regionalna rock imena. Festival počinje 28. jula 2022. godine, a trajat će tri dana, do 30. jula.

Live Stage Festival je trodnevni ljetni muzički događaj koji se održava u Sarajevu. Spada u jedan od najvećih muzičkih festivala u Bosni i Hercegovini, a okuplja najeminentnija regionalna imena pop-rock, hip-hop i elektronske muzike.

Za prvu noć (28. jula) hedlajneri večeri će biti Bajaga i Instruktori, Bolero, i Atomsko Sklonište. Kao predgrupe nastupit će Napad Panike, Vremenske nepogode, te Alain.

Druge noći (29. jula) kao zvijezde večeri nastupaju legendarni bendovi Crvena Jabuka, Psihomodo Pop, i kultni sarajevski bend Konvoj. Moca i Biznismeni, Srklet, Crveni Udar, Coem, biće bendovi koji će zagrijati atmosferu pred izlazak rock legendi Balkana.

Treće noći (30. jula) nastupiće najviše predgrupa od svih ostalih dana. Samo Srce, Post Rem, Posljednji Let, Rock Groznica, Zodd, biće zaposlenih ruku dok će kraj njihovih nastupa čekati bendovi koji će zatvoriti Live Stage Festival, a to su Partibrejkersi, Bombaj Štampa, te Zona Iskljuchenja.

Ulaz na festival je besplatan.

Najnovije vesti

Izdvajamo