fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Lira Vega u novosadskom CK13

Lira Vega u novosadskom CK13

Lira VegaBendovi Lira Vega i Auf Wiedersehen nastupiće 26. marta u Novom Sadu u CK13 (Crna kuća).

Lira Vega je bend koji postoji od kraja XX veka, u početku četvoročlana rok postava, vremenom evoluira u duet koji 2015. godine izdaje treći studijski album “Duhovi”. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i “uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pesme sa aktuelnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom.
Nakon veoma uspešne i neobične promocije albuma u beogradskom KC Gradu sredinom januara, bend nastavlja promovisanje albuma i u drugim klubovima u regionu, pa je na red došao i novosadski CK13.

Auf Wiedersehen kombinuje elektro zvuk i funk ritmove sa blues gitarama, psihodelijom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka. Publici su najpoznatiji su po radijskim singlovima “Grad” i “Koferi”, a njihov zvuk se može definisati kao garažni disko, elektro blues ili electro-no wave-disco punk. Ukoliko vam se đuska, a da to nije ono uz šta uobičajeno đuskate, mislimo da će Auf Wiedersehen zadovoljiti izvesne kriterijume nekompromisnosti i oslonca na groove koji vašim kolenima i kukovima ulivaju izvesnu dozu autonomnosti pri pokretu.

Početak događaja najavljen je za 22 časa, dok će se ulaz naplaćivati 250 dinara.