-

Liam Gallagher na ovogodišnjem Exit Festivalu

Liam Gallagher

Organizatori novosadskog Exita počeli su sa otkrivanjem line-upa za ovogodišnje izdanje festivala, a među prvim najavljenim imenima svakako da je najzvučnije ime Liam Gallagher.

Liam Gallagher najpoznatiji je po radu u grupi Oasis, sa kojom je objavio sedam studijskih izdanja i rasprodao milione nosača zvuka. Nakon konstantnih nesuglasica sa bratom Noelom, takođe članom benda, grupa se 2009. godine raspušta. Svako je krenuo svojim putem, a Liam je formirao sastav Beady Eye.

Bend Beady Eye postojao je do 2014. godine i za to vreme uspeli su da objave dva dugosvirajuća albuma. Ove godine Liam je potpisao samostalni ugovor sa izdavačkom kućom Warner Bros čime se obavezao da 2017. godine objavi album, pa će publika na Exitu imati prilike da čuje potpuno novi materijal ovog britanskog muzičara.

Pored Gallaghera, na Exitu će nastupiti njegov sunarodnik Jake Bugg. To će biti njegov premijerni nastup u Srbiji, ali ne i u regionu. Naime, talentovani kantautor svirao je na prošlogodišnjem INmusicu u Zagrebu.

Objavljena su prva imena i na najbučnijoj Explosive bini. Ovog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi sviraće nemački thrash metal sastav Destruction, britanski hardcore punk bend Discharge, death metal grupa The Black Dahlia Murder iz SAD-a, meksički pankeri Acidez, folk/black metalci iz Rumunije Dordeduh, kao i američki grindcore sastav Full of Hell.

Najavljena je i gomila elektronskih izvođača i di-džejeva na popularnoj Dance Areni, a među najpoznatijim imenima su Hardwell, Paul Kalkbrenner, Hot Since 82 i Duke Dumont.

Osamnaesto izdanje Exit festivala biće održano od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a karte se već mogu kupiti na svim Gigstix prodajnim mestima.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=J9XwFecNXyU&w=560&h=315]

Najnovije vesti

Izdvajamo