-

Lia Hide Grčka i Sky Hook za vikend u Nišu

Lia Hide, foto Yiannis Margetousakis
Lia Hide, foto Yiannis Margetousakis

Niški AKC Fuzz ugostiće u subotu, 20. maja grčki sastav Lia Hide uz lokalnu podršku mladog benda Sky Hook kome će ovo biti prvi nastup.

Lia Hide je dark-art pop, glitch avangardni moćni trio iz Atine, Grčka. Oni spajaju tamu sa bukom, indie sa džezom, barokni pop sa alternativom i dark wave sa trip hopom u zagonetnom i pozorišnom muzičkom putovanju, protkanom zvučnim pejzažima, moćnom ritam sekcijom i Lijinim impresivnim glasom. Trenutno su na turneji po Evropi sa svojim četvrtim albumom „The Missing Fourth Guest“ (koji je izdao Conch Tovn Records – američka indie izdavačka kuća), albumom sa temom i zasnovanim na Platonovom dijalogu „Timeaus“.

Lia Hide je do sada u velikoj meri obišla Evropu (Evropska turneja jesen ’19: 10 zemalja, 28 gradova/nastupa) i delila je binu sa Trickijem, Kovačem, Kadebostanijem, Keep Shelli in Athens, KBHTA, Anneke, Josephom Van Vissemom, Molli Nilsson i drugima, na većim i manjim festivalima. Pozvani su na Futured Echoes Festival (SE), Athens Music Veek (2022) i nastupili su kao JAZZ+ na Athens International Jazz Festivalu 2022 (GR). Lia Hide producira sopstvenu muziku i radi sa višestruko Gremijem nagrađenim Adamom Ajanom, Denisom Blekhamom (mastering) i Ianom Šoom (miksovanje). Trenutno su među 9 finalista za HEMI nagrade za 2023.

Šta da očekujete: zamislite Bjork kako svira sa Depeche Mode, dok Nik Kejv uskače i menja mesta uz Son Luk i Massive Attack.

Sky Hook je alternativni rok bend nastao maja 2022. godine, a bend su osnovali Marković i Stojanović, sa ciljem pisanja autorskih pesama. Nakon nekoliko promena u postavi benda, u oktobru dolazi Minić, i postaje basista grupe. U međuvremenu je već napisano više pesama, koje polako ali sigurno dobijaju svoj pravi oblik. Konačno, u martu 2023. godine se pridružuje i Živić i tako kompletira postavu grupe, koja već sada ima veliki broj autorskih pesama spremnih za izvođenje.

U njihovom zvuku najviše se prepliću alternativni rok, britpop i uticaj britanske indi rok scene. Bend se ne plaši eksperimentisanja sa svojim zvukom, a ako postoji jedna reč koja bi najbolje opisala ovu mladu grupu, to je – unikatnost. Jedinstvena scenska energija i neporeciva harmonija koja vlada među članovima benda jedina je i najbolja reklama koju ovi muzičari imaju. Od 11 gotovih demo snimaka ovog benda ističu se pesme „Još samo ovaj put“ i „Do kraja sveta“.

Ulaznice po ceni od 400 dinara prodavaće se samo na dan koncerta na ulazu u klub.

Najnovije vesti

Izdvajamo