-

LHD u pohodu na Srbiju. Zakazani Novi Sad i Beograd

Bad Music Boogaloo #4 Bag Of Dicks Elli De Mon LHD James Leg Endless Boogie KC Grad BeogradInstrumentalni rokenrol trio LHD u maju ove godine objavio je debi album “Off the Grid“ i dolaze u Beograd i Novi Sad da ga promovišu.

Najpre je album izašao u digitalnom obliku i na CD-u, a nekoliko nedelja potom i na vinilu. Album je izašao pod žigom nezavisne izdavačke kuće Dirty Old Label i podetikete benda Red Drum.

LHD su samo naizgled novi bend, budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko – poznati kao nekadašnji članovi The Bambi Molesters i The Strange. Album “Off the Grid“ sniman je u Sunday Studios, a za mastering je zaslužan Green Hill Studio. Producirao ga je sjajni Sven Pavlović i u 10 novih pesama primetni su uticaji garažnog roka, soula, surfa, te psihodelije, koji se prepliću u intrigantan i svež autorski pečat.

Pucketavi zvuk Dinkovog vintage lampaškog pojačala Magnatone i fluidna atmosfera toplih melodija žanrovski ispisuju nastavak već objavljenih dvostrukih A-singlova LHD – „Boiling Water, Dreamy Girl / This Caramel Should Cover The Earth“(2019.) i „Blue Umbrella / Green Voodoo“(2020).
Na albumu gostuju Arimati Jutila iz kultne finske grupe The Flaming Sideburns i Nacho Rompantondo iz argentinske surf atrakcije Los Freneticos, te Sven Pavlović kao studijski pridruženi član benda.

Dizajn svih izdanja potpisuje genijalni Darko Kujundžić, a atmosferične fotografije benda Krešimir Nilić.

„Off the Grid“ je nastajao tokom svima izazovnog proteklog razdoblja i tektonskih poremećaja, a nove pesme čine podlogu za mogući početak konstrukcijske obnove na svim nivoima. U vrtlogu savremene zaglušujuće verbalne buke, LHD slušaocima nude oslobađajuću i iskrenu instrumentalnu podlogu za neka lična, stvarna ili virtuelna putovanja.

LHD sviraju svoj prvi samostalni koncert u Novom Sadu u petak, 9. decembra, u Crnoj kući, s početkom od 21:00. u Beogradu su u subotu, 10. decembra u KC Gradu s početkom od 21:00.

Ulaznice po ceni od 1000 dinara na sledećim pretprodajnim mestima: Pub Brod i Čumić Chillton. Na dan koncerta ulaznice će koštati 1500 dinara.

Ulaznice po ceni od 1000 dinara se mogu kupiti od 18. novembra na šanku CK13, radnim danima kluba od 17h. Na dan koncerta ulaznice će koštati 1200 dinara.

Organizator je BAD MUSIC FOR BAD PEOPLE.

Najnovije vesti

Izdvajamo