fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Letu štuke u Vintage Industrial Baru

Letu štuke u Vintage Industrial Baru

Letu Štuke Dom omladine Beograd

U četvrtak 21. studenog Zagrebu se vraća omiljeni sarajevski bend Letu Štuke. Nakon tri godine stižu u Vintage Industrial, a donose hitove sa svoja četiri studijska albuma, od kojih je posljednji (prošlogodišnji) “Topla Voda” zaigrao srca kritike i publike sa singlovima “Bože zdravlja”, “Supermarket” i “Bočice”. Svaka do jedne, pjesme su poezija su iza koje stoji bravurozni Dino Šaran, kojeg struka godinama svrstava među vodeća autorska pera u regiji.

“Zaista volim Zagreb i poznajem ga dobro u smislu atmosfera i divnih zagrebačkih prijatelja. Uvjek se rado vraćam u taj grad i osjećam se domaćim.”, Dino za Rockography Magazin.

Letu Štuke su s djelovanjem započeli 1986. u Sarajevu pod utjecajem novog vala i punka i otisnuli se u post prefiks kombinacije ova dva žanra kao otpor prema tamošnjoj pop školi. No nakon nekoliko godina su se razišli. Sve do 2004./2005. godine kad je Dino Šaran odlučio reaktivirati bend, osvježiti članove i sam smjere glazbe koju je krojio.

Prva snimljena pjesma je “Sunce” sa gostima Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom. Nedugo nakon toga, Štuke potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom Menart i izlazi album “Letu štuke” 2007. godina počinje koncertno, a nastavlja snimanjem drugog albuma “Proteini i ugljikohidrati”. Šaran potpisuje sve pjesme osim suradnje sa Remi (Elemental) na pjesmi “Poljubi je dok spava”.

U 2010. izlazi pilot singl “Brojevi Računa” kao najava novog album, koji je godinu dana kasnije objavljen pod imenom “Brojevi računa”.

Uslijedilo je 7 godina studijske tišine sve do prošle godine kad su objavili album “Topla voda”. Velika očekivanja njihove fan baze su na koncu i ispunjena. Devet izvrsnih pop rock pjesama sa prepoznatljivim integritetom i dozom kompleksnosti, no i dalje lako-ulazeće u uho. Ovim albumom dali su puno više instrumentalno, odjevajući bazne žanrovske postavke benda u elektronske detalje. Pop album teške kategorije.

Karte će u pretprodaji iznosti 70kn, dok na dan koncerta 90 kn. Prodajna mjesta: VIB / Grif / DOS / Entrio

Najnovije vesti

Izdvajamo