-

Let 3 i Porto Morto u dvorištu Medike

Let3 Dom sportova Zagreb

U režiji Dostave Zvuka po prvi put u dvorište Medike za vikend stižu riječke legende Let 3 (petak, 9. listopada) i zagrebački kreativci u usponu Porto Morto (subota, 10. listopada).

S karijerom dugom više od 30 godina, Let 3 neupitno slove za najosebujniji hrvatski rock bend i zaštitni znak Rijeke. Nakon početne percepcije javnosti da su „bizarni, čudni i prosti“, otkrivaju se kao izuzetna umjetnička pojava i prava rock atrakcija pomno osmišljenog koncepta oko imidža i scenografije uz specifičan i eksperimentima sklon glazbeni izričaj. Posljednjih godina oduševili su i upgradeanim verzijama svojih bezvremenskih hitova u koje su uklopili suradnje poput one s Terezom Kesovijom, Krankšvesterom i Sinišom Vucom, a društveni utjecaj još i više ojačali inventivnim video angažmanom na društvenim mrežama. Humoristični performansi Damira Martinovića Mrleta u vidu kućnih treninga i skečeva izmišljenih likova ne samo da dosežu tisuće pogleda, već su stvorili i pravi kult štovatelja fanova ove ekstenzije talenta Letovaca.

Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja protekle godine. Iako skloniji definiciji da su post-žanrovski bend te da, kako sami kažu zvuk stvaraju putem, primjetno je inteligentno baratanje elementima art rocka, progresivnog popa i indie elektronike obojene čvrstom brass sekcijom. Fantastično prihvaćen album „Portofon“ (2019.), s kojeg na prvu osvaja suradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj“, priskrbio im je tri nominacije za Porin. Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Trenutno fokusirani na stvaranje trećeg albuma, nakon crveno-crne faze s dolčevitama već su lagano nagovijestili i novi scenski identitet, no zasad tek otkrivaju da nadolazeći album inspiraciju crpi iz apsurda predapokaliptične situacije.

Let 3 u pretprodaji po 100 kuna, na dan koncerta i na ulazu 120 kuna.
Porto Morto u pretprodaji po 50 kuna, na dan koncerta i na ulazu 60 kuna.
Pretprodajno mjesto: Dirty Old Shop (Tratinska 18).
Broj ulaznica za svaki pojedinačni koncert ograničen je na 300 komada. Prilikom kupnje
ulaznice potrebno je ostaviti ime, prezime i kontakt, a evidencija se čuva 14 dana od koncerta.

Najnovije vesti

Izdvajamo