fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Legende džeza u Beogradskoj Areni

Legende džeza u Beogradskoj Areni

Legendarna petorka, The Chick Corea Elektric Band, predvođena čuvenim džez klavijaturistom i kompozitorom Chick Coreom, dolazi u Beograd, gde će u Beogradskoj Kombank Areni, 01. jula, stati pred publiku. Ovom turnejom, se ujedno slavi i 75. rođendan slavnog muzičara. Nakon Srbije, sledeći nastup održaće se u Makedoniji.

Bend čine klavijaturista, Chick Corea, basista John Batitucci, gitarista Frank Gambale, saksofonista Eric Marienthal i bubnjar Dave Weckl. Ponovno okupljanje benda se desilo 2004. godine. Prvi i najpoznatiji album, izašao 1986. godine, je The Chick Corea Elektric Band, koji je, iako opisan kao rok-džez, približan više tradicionalnom džez zvuku. Nakon toga, bend izdaje još nekoliko albuma, Light Years, Eye of the Beholder, Inside Out, Beneath the Mask, To the StarsSvojim visokim kreativnim i muzičkim umećem, ovaj asambl je uneo revoluciju u umetnički oblik stvaranja.

Chick je četvrti najviše nominovani umetnik u istoriji Grammy nagrada, sa svojih 63 nominacija, i  22 priznanja. Takođe, zaradio je tri Latin Grammy nagrade, najviše od svih umetnika u kategoriji za najbolji instrumentalni album. Ujedno, ušao je u džez Hall of Fame i NEA Jazz Master, te ga s pravom nazivaju živom legendom.

Karte se mogu nabaviti po cenama od 3.490 dinara za parter, 2.990 dinara, za tribine1 i 2.490 dinara za tribine2. Broj karata je ograničen. Koncert počinje u 21 čas.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fmmVisVAusE&w=560&h=315]