-

Legendarni Whitesnake naredne godine u Sarajevu

WHITESNAKE ZAGREB

Sarajevo će naredne godine, u Skenderiji, svjedočiti koncertu jednog od najvećih rock bendova na svijetu, Whitesnake. Koncert će se održati u dvorani Mirza Delibašić 19. jula 2022. godine.

Legendarni band Whitesnake naredne godine kreće na oproštajnu turneju, nakon koje se njihov pjevač David Coverdale oprašta od ovog sastava. Na svoju bogatu listu gradova u kojima je nastupao, želio je da upiše i Sarajevo.

Na izričitu želju Davida Coverdalea, po mnogima jednog od najboljih rock vokala svih vremena, koncert u Sarajevu je uvršten mimo ranije objavljenih datuma njihove velike turneje.

„Ovo se istovremeno poklopilo i sa željom fanova iz Bosne i Hercegovine, koji su nam pisali u ogromnom broju, da pored koncerta u Zagrebu, Beogradu i Skopju, dovedemo Whitesnake u Sarajevo. S ponosom možemo reći da je koncert potvrđen prošle nedjelje, a danas je objavljen kao prednovogodišnji poklon svim fanovima iz Bosne i Hercegovine. Teza da nakon Stinga u Sarajevu godinama opet neće biti velikih koncerata svjetskih muzičkih zvijezda, pada u vodu već danas“, istakao je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Bosanskohercegovačka publika će u Skenderiji imati priliku da posluša hitove kao što su: „Here I go Again“, „Is This Love“, „Fool For Your Loving“, „Still of the Night“, te sve ostale brojne višedecenijske hitove „bijele zmije“, koja je uvijek predstavljala puno više od odličnog heavy metal benda, privlačeći ogroman broj „mainstream“ publike na svojim koncertima, saopćeno je iz Avalona.

Ulaznice će biti puštene u prodaju od srijede, 22. decembra u 9 sati ujutro po sljedećim cijenama:
• Parter 49 KM
• Fan Pit (samo 1000) 69 KM
• Tribine: 60, 70, 80 KM

Najnovije vesti

Izdvajamo