-

Legendarni Whitesnake koncertom u Sarajevu zatvara turneju po Europi

Whitesnake photo wallpaper
Foto: Arhiva

U historiji Whitesnake-a 19. juli ostaće zapisan kao prvi nastup legendarnog benda u Sarajevu, ali ujedno i kao završni koncert za oproštajnu turneju u Europi. Koncert će biti održan u velikoj dvorani, “Mirza Delibašić“, u Skenderiji.

U Sarajevu je održana zvanična konferencija za medije povodom koncerta, a organizatori su poručili da je sve spremno za najveći rock spektakl godine, i da će publika koja bude prisustvovala koncertu imati priliku da po posljednji put sluša legendarnog David Coverdalea, frontmena Whitesnake-a.

„Čast i zadovoljstvo nam je da smo dio ovog historijskog momenta za Sarajevo, koje se već dvadeset i pet godina redovno zaobilazi u rasporedima velikih svjetskih imena. Ovo nije samo važan momenat za kulturu grada, već i za promociju turizma i domaćih potencijala“, istakla je Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications.

„Koncert u Sarajevu će biti posljednji evropski nastup David Coverdalea sa bendom Whitesnake, i to je velika simbolika. Želimo da konačno razbijemo skepticizam koji vlada proteklih decenija zbog čega Sarajevo nije na mapi velikih izvođača. Ovo je samo početak te promjene i pokušat ćemo naredne godine da napravimo još veće spektakle, jer kao što znate nakon Whitesnakea dolazi Sting“, rekao je u svom obraćanju Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Kao specijalni gost na koncertu benda Whitesnake u Sarajevu će nastupiti vrhunski rock sastav The Dead Dasies, koji predvodi legendarni Glenn Hughes, koji će na turneju nastupati isključivo na koncertima u Sarajevu i Beogradu.

Ulaznice za koncert benda Whitesnake su dostupne putem web platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim biletarnicama širom Bosne i Hercegovine.

Najnovije vesti

Izdvajamo