-

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski stiže u Kruševac 12. maja: Karte su u prodaji

Vlatko Stefanovski Trio Nišville NišJedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom „Leb i sol“, nastupiće 12. maja u Kruševcu sa svojim triom. Koncert će biti održan u Klubu Kulturnog centra Kruševac, sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje Taftalidze shuffle”. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze („Taftalidže“) koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa poslednjeg albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: Čuvam noć od budnih”, Jovano, Jovanke”, Uči me, majko, karaj me”, Kao kakao”, Čukni vo drvo”, Skopje”, Makedonsko devojče”, Mamurni ljudi”, Gipsy song” i druge.

Stefanovski je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe Leb i Sol”, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru.

Ulaznice po ceni od 1500 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u Basement baru (Majke Jugovića 11).

Najnovije vesti

Izdvajamo