-

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski nastupa u Užicu 27. maja: Karte su u prodaji

Vlatko Stefanovski Matija Dedić Beogradski džez festival Kombank dvorana Beograd slike fotografije galerija

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom „Leb i sol“, nastupiće 27. maja u Užicu sa svojim triom. Koncert će biti održan u bašti GKC-a, sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje „Taftalidze shuffle”. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze („Taftalidže“) koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge.

Stefanovski je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu „Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.
Nakon raspada grupe „Leb i Sol”, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru.

Ulaznice za koncert su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici GKC-a po promo ceni od 1300 dinara (za prvih 50 kupaca). Nakon rasprodaje promo ulaznica, redovna cena biće 1500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo