fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Legendarni Crowbar u petak u Božidarcu

Legendarni Crowbar u petak u Božidarcu

Srđan Kostić
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Kulturnog, finog, lepo vaspitanog, pametnog, prelepog, genijalnog, nadahnutog, iskrenog, nepipača hleba i pre svega skromnog Moto: Slušaj majku i hardkor.

Kultni doom-core sastav Crowbar nastupiće u petak 6. marta u “Božidarcu”, zajedno sa domaćim bendovima In From The Cold i Siempre Peligroso.

Crowbar ove godine proslavlja 25 godina postojanja uz objavljivanje desetog po redu albuma “Symetry in Black”. Stožer ovog originalnog doom-core benda je svakako Kirk Windstein, koga smo mogli da čujemo i u sastavima poput Down-a.

Pre četiri godine odlučio je da se u potpunosti posveti svom matičnom bendu posle šestogodišnje izdavačke pauze, te im je ovo drugi album od povratka na scenu. Nezaobilazno štivo kad je u pitanju sludge i srodni žanrovi, Crowbar i dalje umeju da napišu dobre pesme ne odustajući od svog ustaljenog koncepta: teško, masno, sporo uz povremene thrash i hardcore izlete, kao omaž svojim korenima.

Domaća podrška biće stoner/ doom/ sludge sastav In From The Cold i Siempre Peligroso, alternativni metal bend iz Šapca.

Karte za ovaj događđaj mogu se kupiti u Felix shopu u TC Sremska po ceni od 1200 dinara. Za one koji žive van Beograda otvorena je adresa kartecrowbar@gmail.com preko koje možete izvršiti rezervaciju ulaznica po ceni od 1500 dinara. U pismu obavezno navesti ime, prezime, količinu karata i broj mobilnog. Karta će koštati 1800 na ulazu. Ulaznice možete pokupiti na dan koncerta na vratima kluba do 21:00.