fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Left Lane Cruiser u novembru u Beogradu

Left Lane Cruiser u novembru u Beogradu

Left-Lane-Cruiser Američki bend Left Lane Cruiser nastupiće u utorak, 10. novembra, u prostoru KC Grada, sa početkom od 21h.

Ovo će biti drugi put da ovaj bend nastupa u našoj državi, nakon mini-turneje koju su održali 2008. Ovoga puta promovišu i novi album Dirty Spiff Blues, koji su objavili u junu za Alive Records. Pri snimanju novog albuma nastale su i promene: grupu je napustio bubnjar Bren Bek, a na njegovo mesto je došao je Pit Dio, tako da je gitarista i pevač Fredi ,,Džoˮ Evans IV ostao jedini originalni član. Od 2013. bend postaje trio, kada im se pridružio Džo Bent, koji svira bas gitaru i elektrifikovani skejtbord. Publici je poznata i saradnja grupe Left Lane Cruiser sa Džejmsom Legom na albumu Painkillers.

Zvuk ovog benda se bazira na nasleđu bluz muzičara iz doline Misisipija, pre svega R. L. Bernsajda i Džuniora Kimbroa, pomešanim sa hiperdistorziranim instrumentima i urlajućim vokalima. Korišćenje tradicionalnih i neobičnih instrumenata, u kombinaciji sa pankerskim pristupom izvođenju, stvara utisak kao da je strujom oživljeno nekakvo mitsko rečno čudovište. Možda upravo ovakvo ,,oživljavanjeˮ najbolje govori o značaju pojavljivanja novih bendova, među kojima je i Left Lane Cruiser, na rokersku scenu početkom i sredinom dvehiljaditih godina. Oni su podsetili publiku na stare, pomalo zaboravljene muzičare, ali su uneli i novu energiju, neophodnu za opstanak ove muzike.

Karte se mogu kupiti na šanku KC Grada i u Pinball Wizard Records, po ceni od 900 dinara do kraja septembra, 1.200 dinara do 31. oktobra, a na dan koncerta 1.500 dinara.