-

NaslovnaVestiNajave koncerataLee Ranaldo (ex Sonic Youth) u sklopu Resonate festivala u Srbiji

Lee Ranaldo (ex Sonic Youth) u sklopu Resonate festivala u Srbiji

Lee Ranaldo, muzičar, kompozitor, vizuelni umetnik i producent, jedan od osnivača i član benda Sonic Youth, nastupa u okviru šestog Resonate festivala, koji traje od 19 do 22. aprila 2017. u Beogradu.

Li Ranaldo nastupiće u solo akustičnom izdanju u petak, 21. aprila u Domu omladine Beograda, dok će u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), 22. aprila u 17h izvesti svoj čuveni performans suspended guitar, kojim ujedno i zatvara predavački deo Resonate festivala.

Li Ranaldo (Lee Ranaldo), osnivač i gitarista njujorške grupe Sonic Youth, jedna je od savremenih alternativnih kulturnih ikona. Njegov način gitare definisao je noise zvuk, koji je uticao na gitariste širom sveta u proteklim generacijama. Disonantna oštrina kao stil kojeg je sam stvorio, godinama je inspiracija underground bendovima koji ne žele ni tradicionalni rok izraz, niti punk jednostavnost. Ranaldov zvuk je jedinstven jer na svojim gitarama koristi modifikacije i alternativne štimove koje menja od pesme do pesme. Magazin Spin ga je pre nekoliko godina proglasio za najboljeg gitaristu na svetu, zajedno sa Turstonom Murom (Thurston Moore), kolegom iz benda.

Poslednjih godina Li Ranaldo nastupa kao solo umetnik, čiji su albumi i koncerti – sa bendom ili solo akustični – uvek umetnički doživljaj posebne vrednosti. Na nastupima u Beogradu će se predstaviti u solo akustičnom izdanju.

Na koncertu u Domu omladine Beograda pre Li Ranalda, od 20:30 nastupiće i domaći bend Vvhile i švedska muzičarka Ana Fon Hausvolf (Anna Von Hauswolff).

Karte u pretprodaji po ceni od 1200 dinara možete kupiti do kraja ove nedelje na svim prodajnim mestima Eventim-a.vOd ponedeljka 20. marta cena karte za ovaj koncert je 1800 dinara