-

Lean Left gostuju u zagrebačkom KSET-u

Lean leftPovodom 40. godišnjice postojanja KSET-a Zavod za eksperimentalni zvuk i Žedno uho odlučili udružiti snage i složiti veliki povratnički koncert s grupom Lean Left koji će se održati 1. lipnja.

Lean Left uz Kena Vandermarka čine bubnjar Paal Nilssen-Love te gitaristički dvojac Terrie Ex i Andy Moor, koji je u glazbenom svijetu prvenstveno znan kao udarna snaga kultne nizozemske post punk grupe The Ex.

Upravo su The Ex s ove, te Sonic Youth s druge strane Atlantika bili među prvim velikim imenima nezavisnog rocka koja su otvoreno iskazivala ljubav prema jazzu i improvizaciji, pa su tako kroz niz suradnji s mnogim značajnim jazz glazbenicima odigrali ključnu ulogu u približavanju te predivne glazbe mlađoj, prvenstveno rock publici. Ne čudi stoga da su upravo The Ex bili ti koji su prije više od 15 godina otvorili prvi N.O. Jazz Festival koji je svojevremno KSET i Zagreb upisivao velikim slovima na jazz kartu Europe.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 45kn kreću u prodaju 12.5. i mogu se po toj cijeni kupiti do 21.5., nakon tog datuma cijena će im biti 55kn, a na samom ulazu 70kn. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: KSET (Unska 3), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) te putem internet servisa Dirty Old Shopa i Rockmarka.