-

Le Femme otvaraju MENT festival u Ljubljani

La FemmeFrancuske ikone glamuroznog psych-panka La Femme su headlajneri otvaranja MENT-a.

Sa svojim debitantskim album Psycho Tropical Berlin, objavljenim pre deceniju, i svime što je usledilo, La Femme su opsedali generacije. Le Femme su jedan od onih bendova koji kombinuje poznate i nepoznate zvuke u jedinstvenu mešavinu bez granica i jezičkih barijera. Nakon tri albuma na francuskom, La Femme su prošle godine prešli na španski i objavili album Teatro Lucido. Album je dnevnik njihovih putovanja po Španiji i Meksiku, koja su snažno uticala na njihov zvuk. Ovaj eklektični zvučni koktel inspirisan je njihovim međunarodnim avanturama, crpeći inspiraciju iz marševa Semana Santa, pasodobla, regetona, andaluzijskih i brazilskih ritmova, klasične gitare, kastanjeta, truba i kontrakulturnog pokreta La Movida iz 80-ih. Senzacija koja se mora doživeti uživo!

Deveto izdanje MENT-a održaće se na više od 15 koncertnih i konferencijskih mesta širom Ljubljane. Fokusirajući se na nove, stilski raznolike nastupe, MENT Ljubljana predstavlja nadolazeće i afirmisane umetnike iz cele Evrope. MENT konferencija je takođe neizostavan deo festivala, koji privlači stotine profesionalaca iz celog sveta, koji posećuju Ljubljanu kako bi uživali u bogatom muzičkom programu, stekli nova poznanstva, upoznali profesionalce iz regiona Balkana, ojačali svoje mreže i dobili najnovije informacije o trendovima u muzičkoj industriji.

Trenutno objavljeni line up predstavlja 40 evropskih muzičara. Uskoro sledi objava još imena.

Early bird karte za festival and PRO PASS karte (festival + conference + access to delegate base + MENT tote bag) mogu se nabaviti do 28. Februara

Najnovije vesti

Izdvajamo