-

Lavina i Bitter Taste nastupaju u Nišu krajem meseca

LAVINA25.februara u novom niškom klubu Istina Mašina, održaće koncert bend Lavina radi promocije albuma prvenca „ODYSSEY“ koji je izašao krajem prošle godine.

Kao podrška sa nama će nastupati lokalni bend Bitter Taste, dok će ekipa iz Betonjere na kraju nastupa puštati hitove devedesetih i dvehiljaditih.

Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca – ODYSSEY, koji je izašao 18.11.2022. ODYSSEY predstavlja jedan „vrtlog“ različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova. Album je sniman u studijima:„Arethusa“ (Pavle Samardžić), „Heretik“ (Marko Marčić) i „BuzzBox“ (Stefan Milojković).

Za miks i master pesama bio je zadužen poljski audio inženjer Sebastian Has koji je, između ostalog, studio inženjer i ko-producent novijih izdanja benda Behemoth, navodi se u saopštenju. 

Bitter Taste je nastao 2011. godine u rodnom gradu Nišu sa idejom da stvaraju ono što vole i osećaju, a to je fuzija metala i hardcore-a koja je proizišla iz raznovrsnosti samih članova benda. Pokreće ih interakcija sa publikom tokom nastupa i želja za razmenom energije koja tinja u svima nama. Bend Bitter Taste je u dosadašnjem toku rada delio binu sa više poznatijih bendova iz regiona i domaće metal scene, kao što su: Almost Failed (Austria), Hardfaced (Macedonia), Overpain (Greece), Void Inn (Belgrade), Riverroth (Novi Sad), Polywhy (Novi Sad), Bitange (Niš), HCZ (Zaječar), Streetcore Unity (Niš), Suffering’s The Price (Niš) i mnogi drugi… 20.04.2020. izdali su svoj album prvenac pod nazivom „Descend“. Promocija albuma usledila je 2022. godine usled problema sa globalnom pandemijom veoma uspešnim koncertima u klubovima AKC FUZZ, MedD EI Letnji Klub, festivalima kao što su Slaughter Fest (festival Horor filma i Heavy metal muzike) u Doljevcu, FAK fest u Knjaževcu…

Bend trenutno radi na novom albumu čije se izadanje očekuje na kraju 2023. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo