-

Lavina dočekuje Centurion i Ascend u klubu Istina Mašina

LAVINA
Lavina

Niški bend Lavina ugostiće metal bendove Centurion i Ascend iz Beograda u subotu, 10. juna u niškom klubu Istina Mašina.

Centurion je beogradski metal bend osnovan 2008. godine. U okosnici njihovog zvuka leži tradicionalni heavy metal zvuk nalik na Iron Maiden i Judas Priest, koji je vešto ukombinovan sa progresivnim elementima, elementima ekstremnijih metal žanrova i balkanskim etno uplivima koji su svojevrsni lični pečat ovog mladog benda. Centurion već uveliko važi za koncertnu atrakciju, puneći redovno kako beogradske, tako i klubove širom Srbije. Njihov album prvenac izašao je 2019. godine i naišao je na fenomenalan odziv publike. Bend je trenutno u ciklusu spremanja novog materijala, kao i pojačane koncertne aktivnosti, u sklopu koje sa velikim zadovoljstvom dolaze i u Niš po prvi put.

Ascend je nastao pocetkom 2021. godine, sačinjen od članova iz Beograda i Aranđelovca. Zvuk benda karakteriše mix old school i modernog metal zvuka sa velikim akcentom na melodičnosti. Iza sebe imaju svoj debitantski EP pod naslovom „Zero Hour“ koji sadrži četiri autorske pesme. Na putu je takođe i drugi EP koji ce uskoro biti objavljen. Ascend je veoma aktivan live bend i nastupao je u većem broju gradova u Srbiji, a neki od značajnijih su nastupi na revijalnom delu 55. Zaječarske Gitarijade, BARF-u 10 gde su osvojili nagradu publike i revijalnom delu BARF-a 11.

Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca – ODYSSEY, koji je izašao 18.11.2022. Nakon uspešne promocije albuma na nastupima u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, bend će u 2023. godini album promovisati po većim gradovima Srbije.
ODYSSEY predstavlja jedan „vrtlog“ različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova.

Karte po ceni od 500 dinara prodavaće se na ulazu u klub. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo