-

Larska za kraj godine u Zappa Bazi

Larska Nemesis Quasarborn Drugstore Beograd fotografije galerija slike Luka MatkovićKragujevački stoner/grunge/desert rock bend Larska nastupiće u petak, 30. decembra 2022. godine u Zappa Bazi, sa početkom u 20:00. Sa njima će binu deliti i niški Plastic Sunday.

Kragujevački trio Larska kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup. Larska svojim debi albumom „Can’t Steal It“ 2019. pokazuje da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije u kojima možete pročitati da je po svim parametrima „Can’t Steal it“ vrlo kvalitetan album, po Balkanrok redakciji se našao na listi „Top 25 regionalnih albuma 2019.“

Plastic Sunday na sceni je od 2010, a objavili su tri albuma – “Razum traži razloge” (2011), “Komunikacija” (2014) i “Svetlost u tebi” (2017) i odsvirali stotinak koncerata. Posle duže pauze vratili su se singlom “Vreme”.

Ulaznice su po ceni od 600 dinara dostupne su u Zappa Baru u Kralja Petra 41 (Stari grad, Beograd) i lokalu Berlin Monroe Craftroom (Cetinjska 15), dok će na ulazu koštati 800 dinara.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo