-

Laibach najavljuje jedinstveni spektakl u Plovdivu

Laibach Kombank dvorana Beograd

Velikani avangarde i muzičke kontroverze, electro-industrial grupa Laibach, ove jeseni dolaze u Bugarsku.
Interaktivni slovenački bend će ovom prilikom na Antičkoj pozornici u Plovdivu predstaviti jedinstveno osmišljen konceptualni performans, u subotu, 17. septembra 2022. Bendu će se na bini, sa početkom u 20.00 časova, pridružiti Orkestar i Hor Narodne opere Plovdiva, uz dirigentsku palicu Konstantina Dobrojkova.

Kako navode, nastup neće biti deo aktuelne turneje, već će biti jednistveno i jednokrartno iskustvo, planirano samo za ovu priliku. Laibach predstavlja svojevrsnu kulturnu instituciju, koja iza sebe broji četiri decenije spektakla koji publiku podstiču na razmišljanje, ples i marš. Lista njihovih prethodnih koncerata sačinjena je od posebnih i nezaboravnih nastupa, koje je imala prilike da doživi čak i publika u Severnoj Koreji. Samoproklamovani inženjeri ljudske duše, svojim militaritičkim stilom, propagandnim manifestima i totalirarnim proglasima izazivaju brojne kritičke rasprave, kojima je njihov kreativni i politički opus oduvek bio okružen.

Koncert organizuju bugarske promoterske kompanije Blue HillsPanHarmony, a karte se mogu nabaviti na stranici Eventim.bg. po cenama od 60, do 80 leva.

Najnovije vesti

Izdvajamo