-

Naslovna Vesti Najave koncerata Lady Jelena Petošević u Parobordu

Lady Jelena Petošević u Parobordu

Parobrod počinje novu 2018. godinu (a ujedno i svoju osmu sezonu rada i postojanja) studijskim session koncertom Lady Jelene Petošević sa prijateljima i saradnicima u klavir holu Arsena Dedića“ 25. januara u 20.30h. To je istovremeno i nastavak treće koncertne edicije „Ženski pop i džez vokali”.

Nakon rasprodatog koncerta Bojane Vunturišević, Parobrod će ugostiti Jelenu Petošević, a posle nje možete očekivati još četri slična događaja sa imenima koja su cross over (od alternative preko mainstream-a do džeza). Ceo projekat će do kraja naredne godine, u saradnji sa izdavačkom kućom Multimedia music, biti pretočen u antologijski izbor – novu long play ploču kao reminiscenciju na pop kulturu bolje prošlosti, reafirmiraciju savremenog trentuka i reintegraciju zajedničkog kulturnog prostora.

Lady Jelena Petošević, je (uz Anu Ćurčin) najzapaženija ženska kantautorska pojava nove muzičke scene nastala u poslednjoj deceniji, epohi koju su u urbanoj kulturi, obeležili mikro formati i koncertni clubbing prostori od KC Grada do festivala 9. Intirigantna i duhovita, Jelena Petošević, ne samo ženskim senzibilitetom akustičnog gitariste, već i po profesionalnoj vokaciji strip grafičke animacije, najautentičniji je reprezent domaće Indy scene kroz omiljene, njene You tube hitove „Nikola“ ili „Slatka mala“ i jednako je „live“ voljena od Beograda do Zagreba.

Nakon dugo vremena Jelena će odžati unplugged koncert pred beogradskom publikom i to baš u Parobrodu.