-

La Femme u maju 2024. donose havajski zvuk u Zagreb i Beograd

La Femme; foto: Alexander Marchi za L’Est Républicain

Neko bi pomislio, Beograd ne može biti udaljeniji od tropskih predela. U strogo geografskom smislu, to je možda tačno, ali raskošni francuski neo-psihodelični sastav La Femme ne mari za distancu, donoseći, uz pomoć srpskog i hvratskog ogranka agencije Honeycomb, svoju raskošnu paletu zvukova u zagrebačku Tvornicu kulture 24. maja i i Dom omladine Beograd 25. maja sledeće godine.

Otpočevši svoje putovanje čak 2010. godine, predvođen od strane Marloa Magneéa i Sache Got više od 10 godina, francuski neopsih ansambl La Femme stvorio je sopstveni pokret, i iza sebe ima pet studijskih albuma, koji su flertovali sa synth i indie popom u francuskom maniru. Međutim, sa Teatro lúcido (2022, Pointu) dogodilo se radikalno skretanje u regionalni kolorit, uspostavivši, izgleda, novi obrazac u stvaralaštvu benda.

Tada, to je bio latino pop, a na najnovijem, adekvatno nazvanom Paris-Hawaï (2023, Pointu), bend vodi slušaoce čak do Havaja, pozajmljujući čitavu muzičku paradigmu koja definiše taj deo sveta, i ukalupljujući je u ambijentalnu pop šemu.

Ulaznice za oba nastupa će biti puštene u prodaju 17.novembra u 10 časova na Honeycomb sajtu. Popunite obrazac na web-stranici kako biste prvi saznali kada su karte u prodaji.

Najnovije vesti

Izdvajamo