-

Kultur shock stiže u Niš

Kultur shock (Sijetl)

Džipsi pank-metal atrakcija sa bazom u Sijetlu, Kultur shock, nastupiće po prvi put u Nišu i to u petak, 7. aprila u klubu Feedback. Njihov koncert će od 21 sat otvoriti kanadski džipsi-pankeri Erik And The Worldly Savages, čija muzika će se sigurno svideti svim fanovima Gogol Bordella.

Kultur shock je 1996. u Sijetlu osnovao Sarajlija Srđan Đino Jevđević, koji je oko sebe, uz snage iz bivše države, okupio i svetska imena, te svojim nastupima oduševio Krista Novoselića (Nirvana) i Džela Biafru (Dead Kennedys). Takva reputacija andergraund atrakcije po Americi dovela ih je do potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom Bilija Goulda, basiste slavnih Faith No More. Kultur shock su sarađivali i sa imenima kao što su Serj Tankian, Gogol Bordello, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka, La Plebe…

Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja, Kultur shock iz srca svira onaj dobri, stari punk-metal začinjen dušom Balkana, a njihovi koncerti svaki put kod publike izazivaju erupciju energije i emocija.

Predvođeni jedinstvenim frontmenom Đinom Jevđevićem, koji je kao u holivudskim biografijama prešao put od zaraćenog Sarajeva do kultnog statusa u Americi, Kultur shock nastavlja da ruši žanrovske barijere i svojim autentičnim zvukom pridobija armiju obožavalaca od Londona do Istanbula, od Skandinavije do Severne Afrike, od Rusije do Japana, od Sijetla do Indonezije.

Iako su već 27 godina na sceni i iza sebe imaju 11 izdatih albuma i preko 1000 odsviranih koncerata širom sveta, Kultur shock je zadržao klupski andergraund duh zbog kog i dan-danas ima kultni status kod publike.

Bend trenutno završava rad na novom albumu koji bi trebalo da se pojavi u prodaji do kraja godine, a u toku je i snimanje dokumentarnog filma „Grandpa Guru”, koji prati duhovno putovanje jednog izuzetnog i značajnog muzičara Srđana Đina Jevđevića koji se u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim muzičkim stilom.

Ulaznice za niški koncert su u prodaji po pretprodajnoj ceni od 1600 dinara i mogu se kupiti u turističkoj agenciji „Big Star Travel” (Dušanova 84a), „Vintage shop-u” (Davidova 9) i pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17).

Najnovije vesti

Izdvajamo