-

NaslovnaIzdvajamoKultni The Stranglers na Belgrade Beer Festu

Kultni The Stranglers na Belgrade Beer Festu

The StranglersOvogodišnji 16. Belgrade Beer Fest koji se održava od 15. do 19. avgusta, sa ponosom objavljuje da kultni britanski sastav The Stranglers nastupa prvi put na festivalu.

Koncert jednog od najuticajnijih post punk bendova svih vremena zakazan je za drugi dan festivala, četvrtak 16. avgust, a posetioci će moći besplatno da uživaju u najvećim hitovima ovog legendarnog muzičkog sastava, iz njihove više od četiri decenije duge karijere.
Poznati britanski sastav potekao je iz prve generacije panka i jedini je iz tog muzičkog naraštaja koja je uspeo da u svojoj dugoj karijeri ima čak 23 hit pesme među Top 40 singlova u Velikoj Britaniji. Ogromna popularnost “Strenglersa” delom je posledica uspešnih promena kroz koje su prolazili, ka zvuku koji je od agresivnog „novotalasnog“, prešao ka sofisticiranom pop-rocku. The Stranglers, su svakako najpoznatiji zahvaljući neprolaznom hitu „Golden Brown“, iz kasnijeg dela karijere, koji se i dalje pojavljuje u popularnim filmovima, pa čak i TV špicama.

Ovaj koncert, kao i svi drugi koncerti na festivalu, je besplatan.