-

Kultni slovenački sastav Laibach posle tri godine ponovo u Beogradu

Koala Voice Mud Factory Thundermother Laibach Exit festival Novi Sad Petrovaradin fotografije slike galerijaKultni slovenački bend Laibach, jedan od najautentičnijih i najpopularnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije nastupiće 20. decembra u MTS Dvorani.

Koncert će biti održan u sklopu turneje „Love is Still Alive“, na kojoj predstavljaju istoimeni projekat. Reč je o projektu koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije, Iron Sky- The Coming Race, za koju je grupa zaslužna za originalnu muziku.

Uz to, predstaviće i odabrane numere sa nedavno objavljenih albuma, uključujući i starije numere kojima su obožavaocima alternativnog zvuka još 80ih ušli pod kožu.

Laibach je slovenački industrijski bend koji se pamti i kao osnivač pokreta ‘Neue Slowenische Kunst’ (Nova slovenačka umetnost). U slovenačkom gradiću Trbovlju 1980. godine grupa mladih umetnika pokreće angažovani umetničko-muzički pokret pod imenom ‘Laibach’, pa je tako je nastala istoimena grupa . Laibach je nemački naziv za Ljubljanu koji je korišćen samo tokom Drugog svetskog rata.

Ulaznice za događaj se mogu nabaviti na blagajnama i putem sajta ticket.rs po sledećim cenama: Zona 1: 4.300, Zona 2: 3.500, Zona 3: 2.700, Loža: 4.300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo