fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Kultni i eksplicitni The Dwarves u pratnji Nick Oliveri Banda i ruskih Svetlanas...

Kultni i eksplicitni The Dwarves u pratnji Nick Oliveri Banda i ruskih Svetlanas stižu u Zagreb

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


U Zagreb dolaze kultni zli sinovi punka i rocka – The Dwarves, a njihov najnoviji član Nick Oliveri dovlači i svoj bend Nick Oliveri Death Electric, koji će napraviti mix pjesama koje je Nick napisao za Mondo Generator i Queens Of The Stone Age. Hardcore poslastica bit će ruski bend Svetlanas, predvođeni eksplozivnom pjevačicom Olgom, slove za najopasniji bend na svijetu, jer su isprva bend koristili kao paravan za špijunske aktivnosti koje su obavljali u KGB-u. Koncert će se održati u Vintage Industrial Baru u četvrtak, 22. veljače, s početkom u 20 sati.

Američki punk rockeri The Dwarves iz Chicaga krenuli su šokirati sredinom 80-ih godina. U startu su krenuli kao garage punk bend, ali s vremenom su ipak svoj zvuk požestili, kao i tekstove pjesama, vizuale i stage performans. Zle sinove je etabliralo samoozljeđivanje za vrijeme nastupa, seks na pozornici, droga, a često su koncerte prekidali nakon 20-ak minuta zbog ozbiljnosti ozljeda koje su nanijeli. Često ih se karakterizira kao posljednji istinski bastion punk rock ideologije. Uspoređivani su sa The Sonicsima (koji također uskoro sviraju u Zagrebu) te su bili dio Paisley Underground scene. A veliki utjecaj i uzor bio im je unikatni GG Allin.

Nick Oliveri se vraća u Vintage Industrial ovaj put kao višestruka ličnost, budući da svira u The Dwarvesima, u svom novom bendu Death Electric te u ruskoj poslastici Svetlanas. Ukratko u formi Death Electric možete očekivati sve uspješnice koje je Nick napisao za QOTS-a, Mondo Generator, Kyuss…

Ruski punksi koji su oformili bend prvotno zbog špijunskih aktivnosti u KGB-u te zbog toga nose titulu ‘the most dangerous band in the world’. Ruski trashcore pankeri Olga, Diste, Steve i Ricky dobili su i pojačanje u obliku zvijezde večeri Nicka Oliveria, koji im povremeno uskoči na nastup i dodatno ga zapapri.

Karte se mogu kupiti po cijeni od 65 kn, ili po cijeni od 80 kn na dan koncerta. Pretprodaja: Vintage Industrial (Savska cesta 160) & Dirty Old Empire (Tratinska 18).