-

NaslovnaVestiNajave koncerataKultna slovenska grupa Demolition Group svira u Tvornici kulture

Kultna slovenska grupa Demolition Group svira u Tvornici kulture

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


U petak, 22. rujna, u zagrebačkoj Tvornici Kulture nastupit će kultna slovenska grupa Demolition Group, nastala 1985. godine na pepelu znamenitog post ska/punk benda Gast’r’bajter’s.

Demolition Group već tridesetak godina slove za jedan od najzanimljivih slovenskih rock grupa zbog svojeg originalnog glazbenog i liričkog izraza, a njihovi koncerti su njihovo najjače oružje što ćemo uskoro moći i provjeriti, jer nakon izlaska albuma slijedi i promocijska turneja u sklopu koje će održati koncerte i po Hrvatskoj. A ako znamo da su braća Matjaž i Jože Pegam, osnivači Demolition Group, od 1982. do 1985. godine svirali i u grupi Laibach, neke nam stvari brzo postaju jasnije.

Posljednji album „Zlagano sonce“ nastao je u drugoj polovici 2015. godine, a snimljen je u poznatom samoborskom studiju Podmornica gdje su Demolition Group snimili i svoj prethodni album „Planet stracev“, miksali live album „Na živo!“ i snimili album „Sinnscapes“ side projekat Sintetic Liquid braće Pegam. Album su objavili samostalno za svoju izdavačku kuću Sintetic production, a distribuciju je odradio Dallas Records.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 30kn, dok će na ulazu cijena biti 45kn. Službena prodajna mjesta:
Tvornica Kulture, Ljudevita Posavskog 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
www.entrio.hr