fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Krug - EKV tribute bend u petak u Božidarcu

Krug – EKV tribute bend u petak u Božidarcu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

KrugEKV tribute – grupa KRUG, sastav koji već skoro 10 godina oživljava duh jednog od omiljenih bendova svih generacija, a koji čine članovi postave Ekatarine Velike sviraće 20. novembra u Božidarcu.

KRUG čine Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u ovaj bend došao 1991. godine i svirao na albumima “Dum dum” i “Neko nas posmatra”, kao i na live albumu ,”Kao u snu”; Dragiša Uskoković – Ćima, koji je svirao na albumima “Neko nas posmatra” i “Kao u snu”, kao i na velikom broju zivih svirki u to vreme; Nemanja Dašić, vokal i gitara, inače član beogradskog benda Vampiri; Dejan Tomović – Tomke, na klavijaturama, takođe član beogradskih Vampira.

“U Božidarcu ćemo održati koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo . Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama”, kažu članovi benda Krug pred koncert.

Pred nastup Kruga, publiku Vračar Rocks festivala zagrejaće sastav Plastic Pie. Bend je oformljen u Beogradu sredinom ’90-tih na talasu nove pop-rock scene koju su tada činili bendovi poput Eve Braun, Velikog Prezira, Kristala, Lutki, Popcycle itd. Singl “Danas je lep dan“ ostao je njihov najzapaženiji – bio je u vrhu tadašnjih top lista. Početkom 2013. ponovo su se okupili u originalnoj postavi i intenzivno su krenuli sa radom na novom autorskom materijalu, sa zrelijim, čvršćim zvukom, a prvi demo snimak sa novog materijala, pesma “Lifetime”, snimljena je praktično kao live session na jednoj od proba tokom 2014. godine.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 500 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska) i u Žila Shopu (Čumićevo Sokače). Na veče koncerta, na ulazu u Božidarac, ulaznice će koštati 700 dinara.