-

Krilat i beo 20. maja održava koncertnu promociju u Jugošpedu

Krilat i beo

Krilat i beo objavio je novi spot singl pod nazivom „Moj grad“ a 20. maja održava koncertnu promociju u Jugošpedu.

Krilat i beo je beorgadski bend/projekat gitariste-pevača-tekstopisca Ilije Zipevskog. Prve demo pesme pod ovim imenom nastaju 2014. godine kada je sastav činila nekolicina prijatelja koje bi ove pesme izvodili po beogradskim podzemnim prolazima i neformalnim druženjima.

Bend u pravom smislu te reči počinje sa radom 2016. i narednih nekoliko godina provodi koncertno aktivno. Zvuk benda je bio zasnovan na akustičnoj svirci u duhu ulične svirke iz koje je prvobitna ideja benda nastala. Bend snima tri spot singla za pesme: „Organska potreba“, „Budi vesela“ i „Jesen“.

Krajem 2019. godine dolazi do preobražaja zvuka i postave benda. Akustičarski zvuk zamenjuje električni, tvrđi zvuk koji bi se mogao svrstati pod kategorije: pop rok, post rok, emo, pank rok. Pesme opisuju atmosferična, melanholična gitarska razlaganja prošarana sa distorziranim, podižućim rifovima na koje naleže melodično pevanje uz po neku pratnju klavijatura i violina.

Pesma „Moj grad“ snimana je i miksana od strane Uroša Milkića u Down There Studiju na Novom Beogradu. Na bas gitari se nalazi Aleksandar Šišić iz benda Herz, na bubnjevima Mladen Radovanović (Kristali, Moussaka..) a na klavijaturama Goran Antović (Anna & The Changes, Galija..). Na pratećim vokalima su Bojana Tomašević i Tatjana Paunić. Autor muzike i teksta Ilija Zipevski svira gitare i peva.

Spot su radili Nikola Stojanović i Jelena Petković (režija, kamera, kolor korekcija) uz pomoć Ilije Zipevskog (montaža). Dečak koji se pojavljuje u spotu je David Nikolić.

Najnovije vesti

Izdvajamo