-

Kreće prodaja ulaznica za koncert grupe Laibach i Nišville Movie Summit

 

Laibach Srpsko Narodno pozorište Novi SadFilmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće u nedelju, 5. avgusta na dve lokacije: na Letnjoj Pozornici u Niškoj Tvrđavi, od 20:30h biće održana srpska premijera dokumentrnog filma „Maria Kalas“ reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan „Liberation Day“ film o kultnoj grupi Laibach, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji.

Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika…) biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena. Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma „Liberation day“ prisustvovaće i kompletna postava grupe Laibach, koja će posle filma održati celovečernji koncert.
Iste večeri, na Trgu Kralja Milana od 20:30h biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film
„Django“, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i
takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj Pozornici i u sklopu Drive – in Movie
programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons. Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.
Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj Pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.

Ulaznice u pretprodaji od četvrtka, 12.jula na svim prodajnim mestima CTS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9). Prvih 500 ulaznica prodavaće se po promo ceni od 750 dinara, a nakon toga ulaznice će koštati 1.000 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summit-a, cena ulaznice iznosiće 1.200 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo