-

„Kraljica fada“ opet pred beogradskom publikom


Najveća svetska zvezda fado muzike Mariza zapevaće ponovo pred beogradskom publikom na koncertu, 7. decembra.

Nakon dugogodišnje pauze, u Beograd se ponovo vraća „kraljica fada“, portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti. Iza sebe ima veoma uspešan album Mundo.

„Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno naglasak koncerta će biti na ovom albumu. Mundo znači svet. To je pozivnica ljudima da uđu u moj muzički svet i pokušaju da saznaju kakva sam to osoba danas“, objašnjava Mariza.

Ova jedinstvena pevačica neobičnog glasa, svoju karijeru započela je albumom Fado en mim iz 2001, a usledili su svetski uspešni albumi Fado Curvo iz 2003. i Transparente iz 2005 godine. Pored istih, uspešno niže sjajne albume Terra, 2008. i Fado Tradicional, 2010. Punila je mnoge svetske dvorane kao što su Olympia, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku…
Marizino aktuelno izdanje je Mundo (2015), album putovanja, gde se od Kapoverdskih ostrva u “Padoce de Céu Azul” stiže do flamenka u pesmi “Adeus” i dodira tanga u “Caprichosa”.

Mundo donosi novi hrabar, eksperimentalni fado. To je šesti album i prvi nakon petogodišnje pauze, tokom koje je Mariza postala majka. „Svaka žena kad rodi stekne drugačiji pogled na život i svet. Osećamo se zrelije i imamo više odgovornosti. Rođenje deteta je na mene imalo ogroman uticaj i zato je ovaj album potpuno drugačiji u odnosu na prethodne“, objašnjava Mariza.

Koncert se održava od 20:30 časova u Sava centru.

Ulaznice za koncert se mogu naći na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim, a koštaju 3.500, 3.000, 2.500, 1.800 i 1.300 dinara.