-

NaslovnaVestiNajave koncerataKralj iz Gane nastupa u Srbiji

Kralj iz Gane nastupa u Srbiji

U subotu 27. maja u beogradskom Kulturnom centru Rex, koncert će održati King Ayisoba sa svojim bendom.

Ovaj pevač i svirač na tradiionalnom žičanom instrumentu koji se zove kologo je jedno od najaktuelnijih imena na world music sceni. Njegov novi album “1000 Can Die” je pre mesec dana objavljen za Glitterbeat, izdavača koji je nekoliko godina uzastopno biran za najboljeg world music izdavača u svetu, a u toku je velika evropska turneja ovog petočlanog sastava. Poput drugih afričkih velikana i King Ayisoba će vas svojim ritmovima naterati na ples, istovremeno svojim tekstovima isporučujući poruke važne za Afriku i narode koji žive na “crnom” kontinentu.

Na novom albumu, koji je već zaposeo vrhove world music lista kao saradnici se pojavljuju i Lee Scratch Perry, Orlando Julius i drugi. No, kod afričke muzike, ništa se ne može uporediti sa živim nastupom i energijom kojom se muzičari predaju na bini.

Iste večeri će pre kralja iz Gane nastupiti Zea, pevačica i gitaristkinja čuvene grupe The Ex, koja je već više puta oduševila beogradsku publiku.

Ulaznice za ovo veče mogu se nabaviti po pretprodajnoj ceni od 500 dinara, dok će na dan koncerta cena karata iznositi 600 dinara.