fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Kralj Čačka u Mikser House u Beogradu

Kralj Čačka u Mikser House u Beogradu

Kralj Čačka

April u Mikser House-u započinje muzičkim događajem kada će u Karađorđevoj 46 nastupiti jedan od omiljenih gradskih izvođača, Kralj Čačka.

Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, će 1. aprila prvi put nastupiti pred beogradskom publikom u većem koncertnom prostoru, ali uz ništa manje intimnu atmosferu u kojoj će prisutni nesmetano uživati u numerama nekrunisanog vladara muzike koju je teško svrstati u bilo koju kategoriju.

Kralj Čačka nam svojim koncertima iznova dokazuje da je muzika isključivo pitanje ljubavi i emocija, a bilo da je u pitanju bluz, džez ili šetnja kroz stari domaći folk, Kralj Čačka je originalan utoliko što zapravo u tom polju nema trenutno nikakvu konkurenciju na domaćoj sceni. Na sve to on dodaje i socijalno angažovane komentare, koji su često uvijeni u metafore o vremenskim prilikama, kretanjima cena na tržištu i sličnim relativno trivijalnim stvarima.
Muzički urednici i kritičari ga obožavaju: za njih, Kralj je tihi buntovnik i sanjar, srećna kombinacija zanatlije i umetnika, harizmatični zabavljač s porukom, hroničar i raspevani mudrac. Kolege ga uvažavaju i redovno dolaze na njegove svirke, a publika u njemu vidi ono što želi da vidi, najčešće srpskog Toma Vejtsa, što je već godinama nadimak ovog talentovanog Čačanina.

Kralj Čačka u Mikser House-u nastupa 1. aprila, a ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara možete nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, dok će cena na dan koncerta biti 600 dinara.