fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Kralj Čačka novembra u Beogradu

Kralj Čačka novembra u Beogradu

Kralj Čačka će održati koncert u petak 30. novembra u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda od 21h. Tom prilikom sviraće nove pesme, ali i poneki stari hit i učiniti da bar na dva sata maštate u tehnikoloru.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.” U poetskom svetu Kralja Čačka “Zemlja snova” ustupa svoje mesto sledećoj fazi, koja će se zvati “Spusti svetlost na put”.

Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Na FLU diplomirao je 2004. godine, a kao slikar najčešće se izražava kroz akvarel. Kao pesnik objavio je zbirku “Na margini” (Lom), a kao muzičar prvi album (“Zemlja snova“) je sa svojim bendom javnosti predstavio krajem 2016. godine, samo par nedelja posle pesničkog debija. Dobitnik je nagrade “Strune od sveta” za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Na poziv reditelja Đorđa Markovića, Kralj Čačka i Marko Marić uradili su originalnu muziku za film “Poslednja avantura Kaktus Bate”, koji je premijerno prikazan u Sava Centru u maju 2018, na otvaranju festivala Beldoscs.

Ulaznice su u prodaji na blagajni DOB-a i svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na www.eventim.rs po ceni od 800 dinara, na dan koncerta cena će biti 1000. Ograničeni broj promo karata će se prodavati samo u Zaokretu (Cetinjska 15) po ceni od 700 dinara.

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe