-

Kozmodrum promovira novi album u zagrebačkom KSET-u


Galaktički Kozmodrum se 16. studenoga vraća u KSET povodom promocije novog albuma pod nazivom „Gravity„.

Kozmodrum svira takozvani Organic Dance Music, a strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su Techno, House, Jungle i Dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi. Forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

Album „Gravity“ nastao je u kućnom studiju Janka Novoselića koji je tijekom 2015. i 2016. aktivno radio na produkciji, aranžmanima i snimanju. Album označava drugu fazu Kozmodruma s iskorakom prema elektronskom pristupu i još više eklektičnom zvuku. Album vuče direktnu inspiraciju iz zvukova glazbenika i grupa koji su studio koristili kao instrument i alat za kompoziciju; Beatles, Radiohead i Chemical Brothers s jedne strane, a Brian Eno, Jon Hopkins i Vangelis s druge. „Gravity“ je drugi album za Kozmodrum, nakon albuma „Na Tragu Satelita“ (Zona Muzika, 2016), a u isto vrijeme je i nastavak na Novoselićeve solo albume „Krakow“ (2013) i „Fantazija“ (2014). Albumu prethode tri singla: „Otok Potok„, vokalna suradnja „Whisper“ na kojoj gostuje Mario Huljev i „Forever„. Posebni dodatak je i obrada deadmau5ove hit stvari „Strobe“, snimljena kao live video izvedba u velikoj dvorani Kina SC. Izdanje zajedničkim snagama potpisuju dvije etikete, Zona Muzika i PDV.

Karte se po pretprodajnoj cijeni od 30 kn mogu se kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 40 kn.