-

NaslovnaVestiNajave koncerataKostimirani spektakl na nastupu norveških velikana Arcturus na Exitu

Kostimirani spektakl na nastupu norveških velikana Arcturus na Exitu

ArcturusDo EXIT festivala, koji će se održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula, ostalo je još nekoliko dana, a na najžešćoj bini festivala, Explosivu, publiku očekuje pravi scenski spektakl u petak, 5. jula. Naime, domaća avangardna i alt modna kreatorka Maria Margoth izvešće kostimirani performans za vreme nastupa norveških metalaca Arcturus.

Maria Margoth potiče sa ovih prostora i poznata je po svojim ekstravagantnim performansima. Sa svojom izvođačkom grupom Circus nastupala je na raznim događanjima i festivalima, među kojima je i EXIT festival 2012. godine. Ove godine vraća se na tvrđavu i Explosive binu gde će svoju izvedbu imati za vreme nastupa jednog od kultnih norveških bendova Arcturus! Samo izvođenje i kostimi inspirisani su muzikom i neobičnom umetnošču benda. Kombinacijom plesa, mode, glume, umetnosti i avangardne filozofije, fokus će biti na ludilu i mračnoj strani čovekovog uma.
„Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da delim scenu sa jednim bendom kao što je Arcturus. Njihova muzika i umetnost veoma su inspirativni za mene i moju trupu Circus. Izvešćemo multidisciplinarni akt, koji vizuelno i tematski odgovara bendu i njihovoj muzici. Sve kostime sam ja ručno radila, a koreografija je zajednički trud svih članova trupe“, izjavila je Maria i dodaje, „Nadam se da će se ljudima svideti naš performans i da će uživati koliko i mi prilikom samog izvođenja.“

Sve ljubitelje Explosive bine EXIT festivala očekuje susret sa bendom koji će sve prisutne povesti u još jedno magično putovanje po bespućima kosmičkih dubina koje su večna inspiracija ovog benda, a performans će to iskustvo učiniti još snažnijim!
Na ovogodišnji, po mnogima i najjači EXIT ikad dolaze gitarski heroji i vodeće zvezde, a izdvajaju se The Cure, Greta Van Fleet, nekadašnji frontmen Pantere Phil Anselmo sa svojim sastavom The Illegals, 65daysofstatic, Tarja, White Chapel, Arcturus, Soilwork, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babies, Booze & Glory, Spermbirds, Total Chaos, Das Ich, Atheist Rap, Eyesburn, Sixth June, te stotine drugih umetnika koji se od 4. do 7. jula okupljaju na preko 40 bina i zona duž spektakularne Petrovaradinske tvrđave.
Preostale EXIT ulaznice odlaze velikom brzinom!

U prodaji su poslednje, vrlo ograničene serije ulaznica po redovnim pretprodajnim cenama od 7.490 dinara za četvorodnevne, ili već od 2.790 dinara za jednodnevne ulaznice. Više cena, spisak prodajnih mesta, kao i onlajn prodaja mogu će pronaći na festivalskom sajtu exitfest.org. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org u ponudi su i paketi koji pored ulaznica, sadrže i prevoz, i smeštaj, među kojima i mini letovanje za samo 3.000 dinara od 2. do čak 9. jula u EXIT kampu na Štrandu, najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu.