-

Koncertni petak 13. ‒ Northern Revival i Stain razbijaju urok

MKC Petefi Šandor Novi Sad Nightstalker Madvro Northern Revival Hill Tentacle Wizard
Northern Revival

U petak, 13. maja 2022. u klubu Anti Shop Elektropionir nastupaće novosadski stoner heavy rock bend Northern Revival koji će binu deliti sa beogradskim kolegama Stain, čiju muziku karakterišu heavy metal, sludge, grunge, stoner i progressive rock.

Northern Revival osnovan je u oktobru 2012, a sa koncertima su krenuli 2014. godine. Za njima je preko 140 nastupa širom Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine.

Svirali su na mnogobrojnim festivalima u regionu: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja itd. Delili su bine sa poznatim bendovima iz svog žanra: Sasquatch (USA), Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grcka), Greenleaf (Svedska), Dopethrone (Kanada), Nightstalker (Grcka) i drugim.

„S obzirom na to da je Northern Revival poslednji put publiku ovog grada raspametio 2019, odlučili smo da tri godine kasnije, priredimo Beogradu njihov koncert.“, objasnila je organizatorka događaja, Simona Kanjevac.

„Stoner je specifičan žanr za ove prostore. Svodi se na nekoliko, da ne kažemo par organizacija i pojedinačnih klubova u Srbiji koji podržavaju ovaj zvuk. To su, pre svega, mesta u Beogradu i Novom Sadu. U pitanju je veoma uzak komjuniti, a Northern Revival je prava poslastica u stoneru i značajan deo spomenute zajednice.“, podseća PR novosadskog benda, Ana Bjes.

Stain nastavlja tamo gde je grandž stao. Ova beogradska četvorka je osnovana 2014. godine. Bend se isprva fokusirao na sviranje hard rok i metal obrada, ali je istovremeno radio na stvaranju autorskog materijala. Trenutno objavljuju singlove i promovišu ih live nastupima.

Prvi singl i spot „Spiral“ izbacili su prošle godine, nakon čega su usledila još tri singla – „OK“, „Fade“ i „Faceless“. Poslednji spot su izbacili upravo za pesmu „Faceless“, koja je do sad imala najveći odziv među publikom, kako online tako i na live nastupima.

„Kada je ovaj beogradski bend pristao na datum, znali smo da će to biti jedinstven koncert.“, objašnjava organizatorka ispred produkcije Urban Muse Live Scenes! i dodaje: „Stain i Northern Revival vezuje jedinstveni zvuk.“

„Drago nam je što se sve više radi na oživljavanju ovog dela muzičke scene“, primećuje Ana Bjes. Ona podseća: „Svaki novi događaj koji prepoznaje stoner bendove značajan je za našu zajednicu. Ona se u poslednje vreme intenzivno proširuje. Bendovi iz Srbije tome doprinose svojim ulaganjem u kvalitetnu muziku, zbog čega su njihovi nastupi jako posećeni.“

„Za koncertni spektakl bilo je neophodno pronaći ništa manje ikoničan prostor. Izbor je pao na binu Elektropionira. Sve veća je potražnja za ulaznicama. Preko noći su usledile rezervacije karata.“, objašnjava Kanjevac.

Koncert počinje u 21h, a ulaznice po ceni od 400 RSD moguće je kupiti u klubu Anti Shop Elektropionir na dan nastupa.

Ukidanje predrasuda, otklanjanje uroka ‒ desiće se na ovom jedinstvenom događaju. Petak 13. jeste dan o kojem svi pričaju, a koncert Northern Revival i Stain biće dan o kojem će se tek pričati. Za atmosferu pre i nakon nastupa biće zadužen gost muzičkih sastava, DJ Feddy Kan.

Najnovije vesti

Izdvajamo