-

Koncertna promocija prvog albuma niškog Süpersolida

Süpersolid
foto: Krajina film

Niški sastav Süpersolid održaće u petak, 17. marta koncertnu promociju svog albuma „Ne-vreme“ u klubu AKC Fuzz uz podršku bendova Mokri Jazz i Gora.

Ovaj nastup predstavlja i dugogodišnje prijateljstvo između bendova Süpersolid, Mokri Jazz i Gora, koje je otpočelo njihovim prvim predstavljanjem publici na Balkanrock festivalu 2018. godine, održanom u dvorištu zgrade Univerziteta u Nišu (Banovini). Ceo događaj će upotpuniti svojim DJ setom DJ Machinedramon (Nikola Jovanović Psiho).

Album „Ne-vreme“ prvi je u karijeri ovog mladog benda koji stvara od 2017, a objavljen je krajem prošle godine kao samostalno izdanje u digitalnom formatu.

„Na albumu se mogu naći različiti motivi od međuljudskih, socijalnih, ljubavnih do ličnih odnosa prema samom sebi u danasnjem svetu, obrađeni kroz satiru, kritiku, pohvalu, podršku i jos po neku prizmu, sa čestim menjanjem teza i konteksta. Vreme kao jedan stalno prisutan motiv dozvoljava da se ti momenti sreću iznova i iznova, kojim god redosledom da se pesme slušaju.“, pojašnjava Dušan Nikolić, gitarista i vokal benda.

Pored ovih 11 pesama sa albuma, publika može očekivati dosta novih pesama, kao i po neko iznenađenje. „Na našim svirkama se nikad tačno ne zna šta će se i kako desiti budući da nemamo set listu i ne sviramo pesme nikad striktno identično. Mozda naiđe i neki cover, jam, ko zna.“, navodi Dušan i dodaje: „Čekali smo neki pogodan datum, i ovo je jedan gde se poklopilo da je moguće zbog obaveza i dostupnosti kluba i zbog naših ličnih obaveza, a i hteli smo da malo napravimo jednu distancu da ne bi sve bilo u isto ne-vreme.“

Na pitanje kakvi su dalji planovi benda za ovu godinu, Dušan kaže: „Za sada smo u pregovorima za par svirki. Budući da ne znamo tačne datume to ćemo objavljivati blagovremeno na profilima društvenih mreža benda. Za sada jedini datum koji imamo, da kažemo zvaničan, je 28. april u Beogradu u Jugošpedu, Klinika Petrović. Možda bude nekih festivala, ali to je sve, kao što sam već rekao, u fazama pregovora.“

Süpersolid je nastao na jesen 2017. godine i od samog početka baziran je na beskompromisnom autorskom izrazu čiji se uticaji protežu od garažnog rokenrola, preko progresivnih elemenata do modernog rokenrol zvuka sa tekstovima koji teraju na razmišljanje i muzikom koja tera na igranje.

Početak koncerta najavljen je za 21 čas, a cena karte biće 300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo