-

Koncertna promocija novog albuma Jovanovića

Jovanović se vraća sa kraće kreativne pauze i 16. novembra u Elektropioniru će predstaviti svoj novi album “Gradovi, heroji i naknadna pamet”. Specijalni gost će biti Nikola Nešković, koji će svirati pesme sa „Zapevaj“ EP-a i još po nešto.

Kako Jovanović zvuči uživo, po prvi put, sa bendom? Kako zvuče pesme sa starog albuma, rearanžirane i obogaćene novim instrumentima i vokalima? “Tri godine od debija pred vama je nova kolekcija pesama, njih 11, koje u 55 minuta beleže male životne epizode, one situacije kada smo srećno-tužni, euforični i ravnodušni, kada se radujemo putovanjima, ali i čeznemo za povratkom kući. Ovo je album o odrastanju i prihvatanju obaveza, ali i slobodi da se radi nešto što vas ispunjava i čini posebnim, navodi se u saopštenju.

Muzički, Jovanović svira folk i bluz, ali svoje muzičke kolaže sklapa onako kako oseća da je najbolje, a tu muzički žanrovi nemaju nikakav značaj. Ovo bi mogao da bude i neki neobičan pop-rock album, ali i vranjkovićevska liturgija, a ako čujete i niljangovske gitare, džodžeksonovsku zapitanost ili Pearl Jam katarzu, smatramo da smo uspeli u tome šta smo zamislili. Na „Gradovima, herojima i naknadnoj pameti“ je deset pesama za koje je Jovanović napisao muziku i stihove, a jedanaesta je genijalni „Odisej“ Branka Miljkovića – za koju je Jovanović osmislio muzičku podlogu. Na aranžmanima za pesme su pored Jovanovića učestvovali Wentovci Dušan Filimonović i Stefan Pejatović, kao i Dragan Knežević, Nevena Juruković, Petar Živić, Aleksandar Dervišević, Miloš Delić i Konstantin Acevski. Album je sniman u studiju „Destilerija“ – snimatelj, producent, miks, dizajn zvuka i mentor je bio Petar Rudić. “

Nikola Nešković je kantautor iz Velikog Gradišta, Srbija. Autorske pesme stvara od 2000-e, za nezavisne izdavačke kuće u regionu, Francuskoj i SAD (brlog records, Floorcollapsing, Infinite Lute, myhand.thanx records, etiketa 4, pop depression). Poznat je kao (izmenavremena)
i Wystan Whitman. Živi i radi u Novom Sadu. Sarađuje sa Ed Askew-om, Ivanom Čkonjevićem, Novim Odmetnicima, Pjesnicima Dodira.

Početak događaja je najavljen za 21h, a karte možete kupiti na ulazu po ceni od 400 dinara

Najnovije vesti

Izdvajamo