-

Koncertna promocija novog albuma grupe Nord u klubu KSET

Riječki alter rock sastav Nord održat će svoju zagrebačku promociju albuma prvijenca „Play Restart5. listopada u zagrebačkom KSET-u, a uz njih predstavit će nam se i vrlo zanimljivi akteri hrvatske alternativne glazbene scene – Diyala & DJ Yesh te Barbara Munjas iz porečkih Barbara.

Tri nastupa na prvi pogled različitih, a opet svjetonazorski srodnih glazbenih svjetova učinit će večer vrlo zanimljivom za sve koji se, namjerno ili slučajno, tada nađu u zagrebačkom KSET-u.

Nord čine Mihael Prosen na poziciji vokala i bass gitare (poznat i kao bivši pjevač hrvatskog metal prvoligaša Father), Tino Margan na bubnjevima, te gitaristički duo Vedran Vučković (poznat kao gitarist kultnog Unlogic Skilla) i Ivan Jović (Antitodor, Mortal Divinity), „pojačanje“ koje je Nord pronašao u Puli.

Faith No More, Tool, Soundgarden, Massive Attack, Depeche Mode i David Bowie samo su neki od glazbenika koji inspiriraju ekipu iz Norda, čiji je zvuk mješavina mračnog teksturalnog ambijenta, masivnih gitarskih riffova i emocionalnih tekstova s osobnim osjećajem.

Do sada su kroz videospotove predstavili 4 singla, a cijeli album, ali i par novih pjesama predstavit će nam na zagrebačkom nastupu za koji spremaju i poseban vizualno svjetlosni doživljaj.

Diyala je sada već kultna hrvatska eksperimetalna MC-hip hop vokalistica, a sigurni smo i jedna od budućih zvijezda svjetske urbane glazbene scene. Mračna, surova i duboka, Diyala ruši sve granice prilikom stvaranja svog glazbenog stila i zvuka, što nije čudno kada se zna da veliki utjecaj na njezinu glazbu imaju i alternativni rock sastavi kao što su Tool, Marylin Manson ili pak Slipknot. Diyalin prvi album „Rapstract“ izašao je 2009. godine, a iste godine osvojila je nagradu „Zlatna koogla“ u kategoriji „Najbolja izvođačica godine“. Svoj drugi album „D.I.Y.“ objavila je sama na SoundCloudu 2011., a također je požnjeo dobre kritike te je prepun dobrih glazbenih suradnji.

Posljednjih par godina intenzivno surađuje s DJ Yeshom, što je rezultiralo dugoočekivanim trećim albumom „World Raw 3„. Producent albuma je Masturbeator. Album kao i istoimeni spot izlaze ove jeseni, a nekoliko pjesama s novog albuma moći ćete čuti upravo u četvrtak u KSET-u.

Barbara Munjas je glazbenica poznata po svom djelovanju u bendu Barbari, a svojevremeno je bila i dio istarske glazbene skupine Gustafi. Ovom će prilikom izvesti presjek pjesama koje su nastajale u posljednjih pet godina u varijanti „Flesh and Bones“, sirove i ogoljene.

Najnovije vesti

Izdvajamo