-

NaslovnaVestiNajave koncerataKoncerti i eko tribine na prvom online izdanju festivala Ekoslavija

Koncerti i eko tribine na prvom online izdanju festivala Ekoslavija

stroberiz posle svegaPrvi online festival Ekologije i antifašizma u Subotici se održava u petak i subotu 29. i 30. januara. On predstavlja nastavak ideje koja je prvi put ostvarena u septembru prošle godine u parku Mini Jugoslavija – Yugoland u Subotici. Njen cilj je promocija ekoloških principa kao i životnog stila koji ima pozitivan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Takođe, festival promoviše i antifašizam kao univerzalnu humanističku vrednost i temelj društva zasnovanog na jednakosti, bratstvu i solidarnosti među ljudima.

Organizatori smatraju da susret ova dva koncepta i njihovo sprovođenje u praksi, zaštite životne sredine u odnosu na prirodu i antifašizma u odnosu na društvo može obezbediti održiv razvoj i humane odnose u selima, gradovima i društvima, zato – Ekoslavija.

„Namera nam je da našu ideju približimo ljudima i u online prostoru, koji nam je postao dominantan u vreme pandemije. Takođe, u opštoj krizi želimo, da tokom nastupa i podrške muzičara koji nastupaju na našem festivalu, iskoristimo priliku da se solidarišemo i pomognemo ugroženim sugrađanima, prikupljajući donacije za inicijativu Obrok solidarnosti, u okviru koje samoorganizovana grupa pod okriljem organizacije Združena Akcija Krov nad glavom, kuva i distribuira tople obroke ugroženim ljudima na teritoriji grada Subotice. Do sada se kroz pomenutu akciju skuvalo i podelilo preko 700 toplih obroka a svojim doprinosom u prikupljanju donacija želimo da pomognemo da akcija traje što duže.“ – piše u najavi ovog događaja. Više detalja o samoj humanitarnoj akciji, možete naći ovde.

Program festivala:
(Program će biti uživo prenošen na Facebook stranici festivala Ekoslavija)

Petak, 29. januar:
16:00 – Ekološka tribina: Eko aktivizam – Borba do čiste kapi
19:00 – Film: 100 Skokova (Daniel Kovač/Stipan Milodanović, 2016.)
19:15 – Koncerti: Stroberiz, Frik iz kvarta (HR), Lepša Brena

Subota, 30. januar:
16:00 – Tribina: Istorija i politika
19:00 – Poezija: Za krov nad glavom (Maja Solar)
19:15 – Koncerti: Nikola Radonjić, Gordanov Blues Ghetto, Doozer McDooze (UK)

Najnovije vesti

Izdvajamo